شکایت از ثبت شرکت ها چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】
نیاز یکی از مراجع صالح برای رسیدگی به طرح شکایت از ثبت شرکت ها، دیوان عدالت اداری می باشد. اشخاص حقوقی می توانند تخلفات مربوط به ثبت شرکت ها را در وهله نخست به بالاترین مقام دستگاه مربوطه اعلام کنند. در صورت عدم دستیابی به نتایج مطلوب می توان شکایت از ثبت شرکت ها را در دیوان عدالت اداری مطرح کرد. برای طرح این شکایت در دیوان عدالت می توان با بهترین وکیل تهران مشورت نمایید و از راهنمایی های ایشان بهره مند شوید.
هزینه مورد نیاز برای طرح شکایت از ثبت شرکت ها
با توجه به آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و تعرفه خدمات قضایی هزینه مورد نیاز برای طرح شکایت از ثبت شرکت ها در دیوان در مراحل نخست تنها 20 هزار تومان خواهد بود. البته لازم به ذکر است که در صورت نیاز به تجدید نظر رای صادره این هزینه تا 40 هزار تومان افزایش خواهد یافت. هرچند این هزینه چندان زیاد نیست.
با توجه به شرکتی که قصد ثبت آن را دارید باید برای ثبت آن هزینه مشخصی را پرداخت نمایید. هزینه های قانونی که باید به اداره ثبت پرداخت شوند تا حد زیادی به نوع شرکتی که قصد ثبت آن را دارید وابسته می باشد. هزینه مورد نیاز ممکن است شامل هزینه مالیاتی یا تمبرهای ثبتی باشد. سامانه ها و موسسات حقوقی فعال در زمینه ثبت شرکت ها فرمی را به متقاضیان می دهند و در نهایت با توجه به مسائل موجود هزینه های مورد نیاز برای پیمودن این روند را خدمت متقاضیان اعلام می کنند. لازم به ذکر است که در محاسبه هزینه ثبت شرکت و هزینه شکایت ثبت شرکت عوامل مختلف بسیار زیادی موثر هستند. در صورت کوچک بودن شرکت هزینه آگهی روزنامه نرخ مشخص خواهد داشت و اگر شرکت شما بزرگ باشد هزینه روزنامه رسمی بدون شک بیشتر خواهد بود.
علاوه بر هزینه روزنامه رسمی دیگر هزینه ها همچون هزینه وکیل، واریزی قانونی و آگهی های ثبتی با توجه به نوع شرکتی که قصد ثبت آن را دارید مشخص خواهد شد. از مهمترین عوامل موثر بر هزینه طرح شکایت از ثبت شرکت ها و هزینه مورد نیاز برای ثبت آن ها می توان به تعداد اعضای شرکت و موضوعات شرکت ها اشاره کرد.
طرح شکایت از ثبت شرکت ها در دیوان عدالت اداری
همانطور که عنوان شد دیوان عدالت اداری یکی از مراجع صالح برای رسیدگی به شکایت از ثبت شرکت ها می باشد. در صورت تمایل به ثبت شرکت باید مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهید. اگر متوجه شوید مدارک یکی از شرکت ها خلاف حقیقت است، امکان طرح شکایت از ثبت شرکت ها برای شما وجود خواهد داشت. گاهی اوقات ممکن است مدارک ارائه شده در رابطه با سرمایه نزد بانک جعلی یا ساختگی باشند و فاقد اعتبار باشند.
همچنین برخی از شرکت ها برای ثبت نام خود ممکن است به مرجع ثبت نوشته ای ارائه دهند که بیانگر این موضوع باشد که 35% سرمایه به حساب مشخص واریز شده اند اما حقیقت این باشد که چنین حسابی افتتاح نشده است. گاهی اوقات نیز ممکن است طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام یا طرح اساسنامه سهام توسط موسس تایید نشده و به امضا نرسیده باشند. اما مدارک بیانگر این موضوع باشند که موسسین این اعلامیه ها را پذیرفته اند.
به طور کلی می توان گفت اقداماتی که هنگام ثبت شرکت ها انجام می گیرند در برخی مواقع خلاف واقعیت هستند که در این شرایط جرم محسوب خواهند شد و متخلفین به سه ماه تا دو سال حبس محکوم می شوند. در برخی مواقع متخلف به جزای نقدی محکوم خواهد شد. در نهایت ممکن است موسس شرکت خاص به پرداخت جزای نقدی و حبس محکوم گردد. اگر برای طرح این شکایت به راهنمایی های بیشتر نیاز داشته باشید می توانید با بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران مشورت نمایید.
نحوه طرح شکایت از ثبت شرکت ها
تمام موارد از قبیل ثبت شرکت، تعیین قوانین حاکم بر آن ها، صورتجلسه نمودن تمام مراحل ثبت شرکت، مشخص کردن میزان سود شرکا و تعیین وظایف کارمندان قواعد حقوقی خاص و مشخص دارند. در صورت رعایت این قواعد شرکت ها در نحوه کار خود با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد. به منظور طرح شکایت از ثبت شرکت ها قبل از هر چیز باید با مفهوم شرکت و انواع آن در قانون تجارت آشنا شوید. در صورت شناسایی مرجع ثبت شرکت هنگام بروز خطا می توانید مرجع مورد نظر را تحت پیگرد قانونی قرار دهید.
با دور هم جمع شدن چندین نفر و تشکیل مجموعه و یا درگیری مجموعه در فعالیت های اقتصادی شرکت تشکیل خواهد شد. هدف از تشکیل شرکت کسب سود می باشد. اگر هزینه های مورد نیاز را از درآمد کسر کنید قادر به محاسبه سود شرکت خواهید بود. به طور معمول این سود بین اعضای شرکت تقسیم خواهد شد. در حال حاضر اکثر افراد به صورت شراکتی کسب و کارهای مختلف را راه اندازی کرده اند و به فعالیت اقتصادی مشغول هستند. امروزه افرادی را مشاهده می کنیم که بدون این که به صورت رسمی اقدام به ثبت شرکت کرده باشند در قالب شرکت به فعالیت اقتصادی مشغول هستند. این افراد تمام تلاش خود را برای پیاده سازی کارکرد یک شرکت به کار می گیرند و از قواعد آن پیروی می کنند.
تخلفات مربوط به ثبت شرکت ها
سرمایه شرکت در تمامی شرکت های سهامی به بخش های مختلف طبقه بندی می شود که کوچکترین بخش آن سهم نامیده می شود. مهمترین تخلفات شرکت های مختلف که امکان طرح شکایت از ثبت شرکت ها را برای افراد امکان پذیر می سازد شامل موارد زیر می باشند:
- در صورت قید مبلغ واریزی بیش از مبلغ پرداختی در گواهی نامه موقت سهام یا اوراق سهام
- صدور سهام و قطعات سهام قبل از ثبت شرکت
- ثبت شرکت مزورانه و ساختگی و صدور اوراق سهامی
شرکت در صورت بروز این تخلفات مجرم شناخته خواهد شد و طبق ماده 243 قانون تجارت به مجازات زیر محکوم خواهد شد.
- حبس از سه ماه تا دو سال
- جزای نقدی از 20 هزار ریال تا 200 هزار ریال
در برخی مواقع شرکت متخلف به هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
کلام آخر
در صورت تمایل به پیگیری شکایت از ثبت شرکت ها با سرعت بالاتر و دستیابی به نتایج مطلوب توصیه می شود به مشورت با یک وکیل مجرب در زمینه ثبت شرکت ها و تخلفات آن ها بپردازید. گاهی اوقات ممکن است از لحاظ شما یک مسئله عادی به نظر برسد در حالی که از اهمیت ویژه ای در جریان پرونده برخوردار است. در این موارد یک وکیل باتجربه و صادق می تواند شما را آگاه سازد.
با سلام شرکت پایا تجارت ره روان ایران که یه کارتی به نام کارت ساوه به مشتریاش میده چند وقت پیش با مادر من تماس گرفتن و گفتن توی گردونه برنده شده به مبلغ 100میلیون برای فعال شدنش ولی باید به قیمت 14میلیون وسیله خریداری کنید تا فعال بشه مادر منم از سادگیش قبول کرده بعد اینکه خرید انجام شد بلاکش کرده و هرچقدر تماس میگیریم با شماره های جواب نمیدن خودشونو اقای جلالی معرفی کردن شماره شخصی خودشونم دادن چک کردم و هنوز انلاینن. درخواست دارم برای این شرکتی که همش کلاهبرداری میکنن از مردم رسیدگی کنید لطفا مردم به سختی دارن زندگی خودشونو میچرخونن این شرکتی که داره کلاهبرداری میکنه چطور نماد تایید گرفته
شماره اون اقا رو میزارم خواهش میکنم رسیدگی کنید سر خیلیا رو دارن کلاه میزارن
با سلام =شرکت شاپرک بودنه اطلاع قبلی دو تا از کارت خوان های مرا قطع و ظبط کرده-
تمام حساب های بانکی و دسته چک و غیره به مشکل خورده
تازه از من شکایت کرده
اگر بخواهم شکایت کنم به کجا و چطور مراجعه کنم
با تشکر