تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت ترک انفاق چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در اکثر موارد، زنان زمانی شکایت ترک انفاق را مطرح می کنند که از سوی همسر خود از خانه بیرون شده باشند یا با وجود زندگی در خانه همسر خود، مرد به ایشان نفقه نمی دهد و او را رها کرده است. در این شرایط، زنان می توانند به دادگاه های کیفری محدوده سکونت خود مراجعه کنند و شکایت ترک نفقه را مطرح کنند. با طرح این شکایت، زنان می توانند امیدوار باشند که در مدت زمان کوتاه حق خود را دوباره به دست می آورند. نخستین گام طرح این شکایت، نوشتن دادخواست در دادسرا می باشد. پس از مراجعه به دادگاه، می توان در یک متن شکایت خود را مطرح کرد. در این شرایط، می توان از بهترین وکیل پایه یک دادگستری کمک گرفت.

مراحل شکایت ترک انفاق

مراحل و نحوه شکایت ترک انفاق، قابل پیگیری است و مجازات این جرم در صورت عدم وجود شرایط ترک انفاق حبس می باشد. برای اعمال مجازات جرم ترک انفاق، به ثبت شکواییه نیاز داریم. در صورتی که قصد طرح شکایت علیه دیگری را دارید، باید در مرحله نخست یک شکواییه تنظیم کنید. برای تنظیم شکواییه، می توان با بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران مشورت کرد. در مرحله بعد شکواییه به مرجع صالح ارسال خواهد شد. برای طرح این شکایت، پس از تنظیم شکواییه باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرد و شکایت خود را در دادسرا ثبت نمود. این دفاتر در تنظیم شکواییه نیز می توانند به شما کمک کنند.

نحوه شکایت ترک انفاق

نکته مهم در رابطه با شکایت ترک انفاق، این است که تعقیب کیفری این شکایت تنها در صورتی امکان پذیر است که شاکی خصوصی قادر به اثبات توان مالی مرد باشد. در صورتی که زن پس از طرح این شکایت، گذشت کند و از شکایت منصرف شود یا مرد عدم تمکین زن یا عدم استطاعت مالی خود را ثابت کند، تعقیب جزایی شوهر یا اجرای مجازات در رابطه با ایشان امکان پذیر نخواهد بود. این شکایت در رابطه با نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی و یا کودکان تحت سرپرستی نیز قابل مطرح کردن می باشد.

روش های اثبات شکایت ترک انفاق

برای طرح شکایت انفاق، مانند دیگر انواع شکایات زن به عنوان خواهان باید قادر به اثبات وقوع جرم ترک انفاق باشد. روش های اثبات شکایت ترک انفاق نیز مانند دیگر شکایت ها، دارای شیوه های مختص به خود است. اگر زن ادعا کند همسرش او را از خانه بیرون کرده یا مدتی به ایشان نفقه نداده است این مساله برای دادگاه اثبات خواهد شد. اگر همسر زن به این مساله در دادگاه اقرار کند و این اتهام را بپذیرد با شهود در دادگاه این موضوع را تایید کنند نیز این جرم ثابت می شود. لازم به ذکر است که شاهدان شرایط خاص خود را دارند.

شاهدان باید به موضوع انفاق اشراف کامل داشته باشند و از بستگان و اقوام زن نباشند. رعایت دیگر شرایط شهود نیز برای زنان دردسر کمتری ایجاد می کند. شهود باید کارت شناسایی معتبر یا شناسنامه داشته باشند تا در دادگاه احراز هویت شوند. شهود به این مساله باید شهادت دهند که از وضعیت زندگی خواهان مطلع هستند و اطلاع دارند که زن به دلیل عدم پرداخت نفقه از سوی همسر، در سختی و دشواری است.

اثبات شکایت ترک انفاق

ترک انفاق، یکی از جرایم مستمر است به این معنا که این جرم به دفعات قابل شکایت کیفری می باشد. اگر شهود، حاضر به حضور در دادگاه و ادای شهادت نباشند دادیار پرونده دستور خواهد داد تا کلانتری محل تحقیقات مورد نیاز را تکمیل کند و پرونده را به دادسرا ارسال کند. تمام این موارد با سرعت بالا قابل انجام خواهند بود تا پرونده در کمترین زمان ممکن تکمیل شود و اظهارنظر در رابطه با آن انجام گیرد. در کلانتری محدوده دادگاه مامورانی حضور دارند و روزانه پرونده ها را از کلانتری به دادسرا انتقال می دهند. پس از بررسی، پرونده در صورت نیاز به تحقیق به کلانتری مرجوع می شود. پیگیری شاکی، باعث خواهد شد پرونده زودتر بررسی شده و تصمیمات نهایی در رابطه با آن گرفته شوند. تا زمان تکمیل پرونده، دادسرا تصمیمات لازم را در رابطه با آن نخواهد گرفت.

منظور از استمرار ترک انفاق

همانطور که عنوان شد ترک انفاق یک نوع جرم مستمر است؛ به این معناست که طرح شکایت در رابطه با این موضوع به تعداد دفعات زیاد امکان پذیر می باشد. در صورتی که مردی از پرداخت نفقه آذر ماه خودداری کند و از طریق شکایت، این نفقه در دادسرا یا دادگاه از همسر اخذ شود؛ پس از طرح این شکایت، بلافاصله برای دریافت نفقه دی ماه درخواست مطرح خواهد شد. برای پیشگیری از طرح شکایت انفاق، چندین روش وجود دارند:

  • اگر پس از مشاجره لفظی با همسر خود خانه را به حالت قهر ترک کنید، مرد باید پولی که در حد و اندازه نفقه باشد را با قید بابت نفقه به حساب همسر خود واریز کند. فیش این واریزی باید نزد زن باقی بماند.
  • نحوه دیگر ارائه پول به همسر، ارسال پول از طریق پست بانک می باشد که ممکن است در آینده مورد ادعای مرد واقع گردد.
  • نحوه دیگر این است که مرد از همسر خود بابت پولی که به ایشان پرداخت می کند، رسید دریافت نماید.

ممکن است مردان پس از شکایت ترک انفاق، برای همسر خود منزل مسکونی نامناسب تهیه کند و در دادگاه با معرفی این منزل تقاضای تمکین همسر را ارائه دهد. منزل مسکونی باید برای زندگی دارای شرایط مناسب باشد. در صورت عدم وجود ویژگی های لازم، تصمیم گیری دادگاه به ضرر مرد خواهد بود.

کلام آخر

اگر مرد از پرداخت نفقه به زن خودداری کند و بدون دلیل موجه در تامین نیازهای مالی همسر خود کوتاهی کند، با مجازات قانونی مواجه خواهد شد. یکی از مهمترین ضمانت های اجرایی، حبس می باشد. در صورت عدم پرداخت نفقه و در صورت طرح شکایت ترک انفاق از شوهر بابت عدم پرداخت نفقه، مجازات حبس اعمال خواهد شد. برای اعمال مجازات کیفری ترک نفقه، باید اقدامات لازم بر اساس مراحل و نحوه شکایت کیفری ترک انفاق انجام گیرند. در غیر این صورت، پرونده به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. برای طرح این شکایت، می توان با بهترین وکیل کیفری در تهران مشورت کرد.

3.6/5 - (5 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا