شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر⚖️【 آپدیت 1403 】
از آنجا که بیمه خدمات ارزنده ای همچون دفترچه خدمات درمانی، از کارافتادگی، مستمری بازنشستگی و بیمه بیکاری به کارمندان و کارگران ارائه می دهد، در صورت عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما می توان علیه ایشان شکایت مطرح کرد. کارفرما گاهی اوقات نسبت به پرداخت حق بیمه کارگر و کارمند خود اقدام نمی کند که این موضوع مشکل بزرگی را به همراه دارد. در این شرایط زمینه طرح شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر با کمک بهترین وکیل تهران فراهم می شود.
شرایط شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر
برای طرح شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر باید شرایط خاص آن وجود داشته باشند. از مهمترین شرایط مورد نیاز برای طرح این شکایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در صورت وجود و ارائه قرارداد بین کارگر، کارمند و کارفرما مراحل اداری رسیدگی به این شکایت و صدور رای نهایی با سرعت بالاتر انجام خواهد گرفت. در صورت عدم وجود سند قرارداد، اداره کار به شعبه بیمه گذار نامه ارسال خواهد کرد. پس از دریافت نامه شعبه بیمه گذار باید اقدامات لازم را برای استعلام و بررسی سوابق بیمه کارگر انجام دهد تا در نهایت تخلف یا عدم تخلف کارفرما ثابت شود.
- در صورت عدم وجود قرارداد بین کارگر و کارفرما یا عدم ارائه نسخه دوم قرارداد توسط کارفرما به کارگر، کارشناس اداره کار شاهدان را احضار خواهد کرد. همچنین ممکن است دستور ارائه استشهادنامه ارائه گردد.
- در صورت عدم حضور کارفرما در جلسه مشخص به منظور بررسی شکایت از کارفرما برای عدم بیمه، جلسه به مرحله بعد انتقال می یابد. 2 هفته بعد دوباره جلسه ای با عنوان تشخیص و شکایت از کارفرما در اداره کار برگزار می گردد.
- در صورت وجود اعتراض یکی از طرفین نسبت به رای کارشناس اداره کار، جلسه حل اختلاف به عنوان جلسه نهایی شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه برگزار می شود.
مراحل شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر
برای طرح این شکایت باید مراحل به درستی انجام گیرند تا بتوان به نتیجه مطلوب دست یافت. مراحل و نحوه طرح این شکایت در سایت اداره کار شامل موارد زیر می باشند:
- در مرحله نخست باید وارد سایت جامع اداره کار با آدرس mcls.gov.ir شد. احراز هویت باید با هدف ثبت دادخواست و انجام امور دادرسی کار باید انجام گیرد.
- احراز هویت باید به صورت آنلاین انجام گیرد. برای این منظور باید به سایت با آدرس ekyc.done.ir وارد شد. گزینه احراز هویت الکترونیکی باید در این صفحه انتخاب گردد تا در نهایت وارد صفحه احراز هویت شد.
- اطلاعات اولیه باید در صفحه احراز هویت تکمیل شوند و در نهایت اقدامات لازم برای ورود اطلاعات تکمیلی باید انجام گیرند.
- پس از انجام احراز هویت با موفقیت، گزینه ثبت دادخواست بدوی باید از بخش خدمات سامانه انتخاب گردد.
- تمام فیلدهای موجود در فرم ها باید با دقت و به صورت صحیح تکمیل شوند.
- پس از تکمیل فرم و ارسال آن، اقدامات لازم برای تعیین وقت جلسه توسط اداره کل انجام خواهند گرفت. زمان و مکان جلسه شکایت از کارفرما بابت بیمه در نهایت مشخص خواهد شد.
- این جلسه باید با حضور کارشناس اداره کار یا نماینده ایشان به صورت حضوری برگزار گردد. رای پس از جلسه کارشناسی صادر خواهد شد و به طرفین اطلاع داده می شود.
مدارک مورد نیاز طرح این شکایت
به منظور طرح شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر، باید مدارک مورد نیاز ارائه شوند. مدارک باید نمایانگر فعالیت کارگر برای مدت زمان مشخص در محل فعالیت کارفرما باشد. از مهمترین مدارک مورد نیاز برای طرح این شکایت در اداره کار می توان به سند قرارداد بین کارگر و کارفرما اشاره کرد.
- سند قرارداد
- مدارک هویتی
- گزارش اداره بیمه تامین اجتماعی
- استشهادیه شهود
- دلایل و مدارک نمایانگر ادعای اشتغال کارگر
تمام این مدارک باید به پرونده شکایت پیوست شوند و همراه با لایحه دفاعیه به مرجع رسیدگی ارائه شوند.
روش های طرح این شکایت
به طور کلی می توان گفت برای طرح این شکایت 2 روش وجود دارند. این روش ها شامل موارد زیر می باشند:
1. طرح شکایت به صورت حضوری در اداره بیمه
برای طرح این شکایت باید همراه با ادله و مدارک کافی به اداره بیمه مراجعه کرد. پس از مراجعه به اداره بیمه شکایت نامه خود را باید با کمک بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران تنظیم نمایید. شما می توانید راهنمایی های لازم را در این زمینه از ایشان دریافت نمایید. پس از تنظیم شکایت نامه جلسه حضوری تعیین خواهد شد و کارگر، کارمند و کارفرما باید در آن حضور یابند. این جلسه باید با حضور کارشناس اداره بیمه برگزار گردد. پس از بررسی مدارک و ادله کافی، اقدامات لازم برای صدور رای نهایی انجام خواهند گرفت. در صورت اثبات ادعای کارگر، کارفرما موظف به پرداخت تمام حق بیمه مدت زمانی که کارگر یا کارمند برای ایشان کار کرده است، می باشد.
2. طرح شکایت به صورت آنلاین
از دیگر روش های طرح شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه می توان به روش آنلاین آن اشاره کرد. شما می توانید با دریافت کمک از وکیل آنلاین از خدمات اداره کار بهره مند شوید. برای ثبت این شکایت ابتدا باید هویت خود را احراز نمایید.
مهلت طرح این شکایت
برای طرح این شکایت محدودیت زمانی وجود ندارد. حتی پس از مرگ کارمند یا کارگر، وراث ایشان می توانند برای شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه اقدام نمایند.
کلام آخر
سرباز زدن کارفرما از بیمه کردن نیروهای خود یکی از مشکلاتی است که کارمندان و کارگران با آن مواجه می شوند. کارفرما گاهی اوقات تلاش می کند تا از طریق توافق به جای بیمه کردن نیروها، مبلغ حق بیمه آن ها را به صورت نقدی پرداخت نماید. تمام کارمندان و کارگران حق طرح شکایت از کارفرما به علت عدم پرداخت حق بیمه کارمند و کارگر را دارند. در صورت وجود شرایط و مدارک مورد نیاز و لازم برای طرح این شکایت زمان را از دست ندهید و در نخستین فرصت ممکن نسبت به طرح شکایت خود اقدامات لازم را انجام دهید. همواره توصیه می شود از مشاوره با یک وکیل کارکشته بهره ببرید.
مراحل رسیدگی هر چه هموارتر و سریعتر گردد تا آنکه محق است به زحمت کمتری بیفتد.دوندگی ها بایستی متعلق به طرف متخلف و پایمال کننده حق باشد.
سلام ،پرسنل شرکت کیمیدارو هستم متاسفانه هیچ ارگانی نظارتی به مدیریت شرکت نداره و طی سالهای گذشته افرادی در هیئت مدیره این شرکت اختلاسهای بزرگی کردن و الان هم به مقامهای بالاتر ارتقا پیدا کردن از اول سال پرداختی به پرسنل خود نداشته اند و حق و حقوق کارگر واسشون مهم نیست که پرداخت کنن الا شش ماه از سال میگذره واصلا برای مدیریت شرکت مهم نیست و میگن همینی که هست هر کی نمیخواد خوش اومد من با ۱۸ سال سابقه توی این شرکت قراردادهای ۱ماهه بسته میشه با پرسنل لطفا پیگیری کنید با تشکر