شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان چگونه است؟

سوپرمارکت در حقیقت مکانی است برای خرید، فروش و مصرف مواد غذایی و اکثر افراد به صورت روزانه با آن سر و کار دارند. هدف اصلی تجارت کسب سود و فروش بیشتر است در حالی که هدف از خرید رفع نیازهای روزانه می باشد. گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف همچون احتیاجات، بسته بودت درب بسیاری از کالاها، عدم اطلاع خریداران از قیمت نهایی و هزینه کالا و خدمات مشتری یا مصرف کننده کالا ممکن است متحمل آسیب هایی شود. در کشور عزیز ما ایران نهادهایی وجود دارند که در صورت آشنایی با آن ها، روش اقدامات و فعالیت آن ها قادر به کسب حقوق خود به عنوان مصرف کننده خواهیم بود. اینجاست که شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان مطرح می شود.
مدارک مورد نیاز جهت شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان
به منظور طرح شکایت از سوپرمارکت باید تمام اسناد و مدارک مورد نیاز برای اثبات تخلف را تهیه نمایید. از جمله این اسناد و مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرارداد
- رسید
- فاکتور
- رسیدهای واریز وجه
در هنگام طرح شکایت از سوپرمارکت این مدارک باید به لایحه تنظیم شده و نوع دقیق خواسته پیوست شود. به طور کلی می توان گفت هنگام طرح این شکایت تمام مدارک و مستندات که حقانیت شما را اثبات می کند باید به دادگاه، سازمان تعزیرات یا صنف مربوطه ارسال شوند. به خاطر داشته باشید که برای اثبات دعاوی مختلف به صورت قانونی می توان از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که علم و آگاهی قاضی مربوط به پرونده در روند پیگیری آن تاثیر قابل توجهی دارد. دریافت مشاوره خوب و متناسب با شکایت از وکلای حرفه ای در مسیر شکایت، راهکارها و ادله منطقی تری را برای شما مشخص می سازد. شما می توانید با مراجعه به وب سایت مستر وکیل با وکلای خبره و حرفه ای در این زمینه مشورت کنید.
نحوه طرح شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان
شما می توانید شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان را با استفاده از روش های زیر مطرح نمایید:
1. ثبت شکایت از طریق سامانه ثبت شکایات مردمی
یکی از مراحل شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشی که در حال حاضر به راحتی در دسترس اکثر افراد قرار دارد، شکایت از طریق سامانه های فعال و وابسته به حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان می باشد. امروزه اکثر افراد ترجیح می دهند شخصا نسبت به مطرح کردن شکایت اقدام کنند و موضوع را در صنف مربوطه یا مراجع قضایی به عنوان شاکی خصوصی پیگیری کنند. در چنین شرایطی چندین مسیر مختلف وجود دارند که با توجه به نوع تخلف می توانید یکی از آن ها را انتخاب نمایید و شکایت خود را توسط همان مرجع پیگیری نمایید تا در نهایت به نتایج مطلوب دست یابید.
2. طرح شکایت به اتحادیه سوپرمارکت، صنف خواربار فروشان و مواد پروتئینی
از دیگر مراحل طرح شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان می توان به مراجعه به اتحادیه صنف خواربار فروشان، سوپرمارکت ها و مواد پروتئینی اشاره کرد. پس از این که مدارک و مستندات کافی را به دایره شکایات مردمی ارائه دادید، می توانید شکایت خود را از این طریق پیگیری نموده و به نتایج مطلوب دست یابید. از مهمترین مدارکی که به عنوان گواه، دلیل و تصدیق برای شکایت شما محسوب می شوند می توان به فیش های واریزی اشاره کرد. فرد شاکی باید رونوشت این مدارک را همراه با شکواییه به متولیان این امر در اتحادیه اصناف ارائه دهد.
پس از ثبت شکایت صاحب سوپرمارکت موظف خواهد بود مبلغ مورد نظر را برگشت دهد و رضایت خریدار را به عنوان شاکی جلب کند. با عودت وجه و کسب رضایت از خریدار مشکل موجود به راحتی حل و فصل خواهد شد. در صورت عدم اجرای نظر یا دستور اتحادیه، صنف مربوطه باید مراتب را به مراجع بالاتر یا سازمان تعزیرات ارجاع دهد. لازم به ذکر است که پیگیری شکایات از طریق اصناف و اتحادیه سریع تر و راحت تر انجام خواهد گرفت و به زمان کمتری نیاز خواهد داشت.
3. طرح شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی
در صورت عدم دستیابی به نتایج مطلوب در شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان در اتاق اصناف و عدم تمکین نظر اتحادیه توسط فروشنده، پس از اتمام ده روز کاری پرونده شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی مرجوع می شود. رسیدگی به این پرونده در سازمان تعزیرات دو هفته تا یک ماه طول می کشد. در سازمان تعزیرات پس از طرح شکایت، معاونین و مدیران شعبه به بررسی صلاحیت خود در رسیدگی به پرونده می پردازند و پس از تایید صلاحیت و از آغاز کار نسخه ای از گزارشات به سازمان نظارت و بازرسی تعزیرات ارسال خواهد شد. سازمان نظارت و بازرسی وظیفه دارند در طول 15 روز کاری نظر و نتایج کارشناسی شده را به شعبه مربوطه ارائه دهند.
در صورتی که سازمان تشخیص دهد صاحب سوپرمارکت یا خواربار فروشی تخلف کرده است، متهم یا فروشنده برای ارائه توضیحات بیشتر احضار خواهد شد. پس از مراجعه ایشان و ارائه مدارک و مستندات مورد نیاز، سازمان تعزیرات حکومتی حکم نهایی را صادر خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که در صورت عدم حضور متهم در جلسات دادگاه شعبه مربوطه، قادر به ارائه دادخواست مبنی بر تجدید نطر رای صادر شده نخواهد بود. همچنین متهم در این شرایط پس از اجرای حکم نهایی نمی تواند خواستار تجدید نظر خواهی پرونده باشد. در صورت عدم ارائه درخواست واخواهی توسط متهم به سازمان تعزیرات، پرونده برای اجرای حکم نهایی به دادگاه ارجاع داده خواهد شد.
زمان مورد نیاز برای رسیدگی به شکایت از سوپرمارکت و خواربار فروشان
تخمین زمان آغاز و خاتمه مناسب با موضوع شکایت به نحو دقیق غیرقابل پیش بینی است. کارشناسی های متعدد در این مراحل نیز زمان مورد نیاز برای رسیدگی به این پرونده ها را افزایش می دهد. حتی ماهرترین وکلای فعال در این حوزه با توجه به پیچیدگی های امور قضایی تلاش می کنند از اعلام زمان نهایی پایان کار خودداری کنند.
کلام آخر
اوضاع نامطلوب اقتصادی جامعه باعث شده تا هر روزه شاهد طرح شکایت از سوپرمارکت یا خواربار فروشان باشیم. همه روزه حجم زیادی از این شکایات در سازمان تعزیرات، اتحادیه اصناف و دادگاه ها مورد پیگیری قرار می گیرند. وکلای فعال در این حوزه با توجه به تجربه ای که در پیگیری پرونده های مختلف شکایت از سوپرمارکت کسب کرده اند، قادر به ارائه بهترین و سریع ترین مسیر به شما می باشند.