تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

شکایت مهریه چگونه است؟⚖️【 آپدیت 1403 】

زمانی می توان برای طرح شکایت مهریه اقدام کرد که زوج قصد پرداخت آن را نداشته باشد. در این شرایط زوجه می تواند با مراجعه به مراجع ذی صلاح مهریه خود را مطالبه کند. عقد ازدواج برای زوجین آثار مختلفی به همراه دارد که یکی از آن ها مهریه می باشد. مهریه در حقیقت حق شرعی و قانونی زن می باشد که مرد نسبت به آن باید تعهد بدهد. به طور معمول میزان مهریه بین زوجین به صورت توافقی تعیین می گردد از این رو جوانب مختلف را باید در این زمینه در نظر گرفت. برای طرح این شکایت می توان از بهترین وکیل مهریه در تهران کمک گرفت.

بدون شک مهریه بالا برای مردان یک تهدید جدی محسوب می شود که ممکن است عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. مهریه علاوه بر ارزش مالی باید جنبه مشروعیت نیز داشته باشد. مهریه زنان اغلب سکه بهار آزادی است و با توجه به تورم شدید اقتصادی در کشور، شرایط پرداخت آن برای مردان سخت شده است.

شرایط طرح شکایت مهریه

پس از جاری شدن خطبه عقدریال مهریه به عنوان وظیفه شرعی و قانونی مرد در نظر گرفته می شود. زن هر وقت بخواهد می تواند آن را مطالبه کند و زوج موظف به پرداخت آن می باشد. از لحاظ قانونی زوج نمی تواند از پرداخت مهریه خودداری کند. هر وقت زوجه مهریه خود را طلب کند، مرد موظف به پرداخت آن به صورت کامل خواهد بود. دعاوی مربوط به مهریه زمان مطرح می شوند که زوجین در رابطه با نحوه پرداخت آن مشکل پیدا کرده باشند. زوجه به منظور دستیابی به حق و حقوق قانونی خود می تواند از طریق مراجع ذی صلاح مهریه خود را مطالبه کند. اگر زوج تحت هیچ شرایطی قصد پرداخت مهریه را نداشته باشد، زوجه می تواند شکایت مهریه را مطرح کند.

شرایط شکایت مهریه

نحوه پرداخت مهریه به صورت توافقی بین زوجین انجام می گیرد و گاهی ممکن است زوجه مقداری از مهریه خود را ببخشد. اگر مرد مهریه را پرداخت کند و در این رابطه با همسر خود به توافق برسد، زوجه نیازی به طرح شکایت مهریه نخواهد داشت. این موضوع در نهایت به صورت مسالمت آمیز بین طرفین حل و فصل می گردد. تصور می شود که مطالبه مهریه تنها به پس از جدایی یا طلاق مربوط است و زن تنها پس از طلاق می تواند مهریه خود را به اجرا بگذارد. در حالی که این رویه صحیح نیست و زن هر وقت بخواهد حتی در طول زندگی مشترک خود می تواند مهریه خود را از شوهر مطالبه کند.

نحوه طرح شکایت مهریه

همانطور که عنوان شد زوجه در صورت تمایل می تواند مهریه خود را از زوج مطالبه کند. لازم به ذکر است که این مطالبه به زمان خاصی محدود نیست. مرد از لحاظ قانونی موظف به پرداخت مهریه است. امکان مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت و دادگاه خانواده وجود دارد. از این رو زوجه می تواند در این زمینه با بهترین وکیل خانواده در تهران مشورت کند و راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نماید. زمانی که شکایت مهریه در بخش اجراییه ثبت مطرح می گردد، ابتدا اموال مرد بررسی می شوند. پس از شناسایی اموال زوج، دستور توقیف اموال وی ممکن است صادر شود. به منظور وصول مهریه زن از طریق توقیف اموال و دارایی مرد، این کار انجام می گیرد. این روش برای دیگر حقوق زنان نیز انجام می گیرد. یکی از روش های دستیابی زن به حقوق قانونی خود، توقیف اموال مرد می باشد.

در صورت جاری شدن نکاح دائم بین زوجین، زوجه می تواند برای طرح شکایت مهریه خود از طریق اداره ثبت و دادگاه خانواده اقدام نماید. امکان مطالبه مهریه در ازدواج دائم از طریق دادگاه خانواده و اداره ثبت وجود دارد. در حالی که برای ازدواج موقت شرایط متفاوت است. اگر صیغه نامه رسمی در ازدواج موقت وجود نداشته باشد، برای مطالبه مهریه می توان از طریق دادگاه خانواده و اداره ثبت اقدام کرد. در صورت وجود صیغه نامه به صورت سند عادی و عدم ثبت آن به صورت رسمی، شکایت مهریه را تنها می توان در دادگاه خانواده طرح کرد. برای مطالبه مهریه در ازدواج موقت از طریق اداره ثبت وجود صیغه نامه رسمی لازم است.

مراجع رسیدگی به شکایت

مراجع صالح رسیدگی به شکایت مهریه شامل موارد زیر می باشند:

مراجع شکایت مهریه

1. اجراییه ثبت

یکی از روش های طرح شکایت مهریه و مطالبه آن مراجعه به داویر اجراییه ثبت می باشد. نخستین مرجعی که زوجه برای مطالبه مهریه خود باید به آن مراجعه کنند، اجراییه ثبت است. با تصویب قانون جدید، زن برای دریافت مهریه خود ابتدا باید به اجراییه ثبت مراجعه نماید. امکان طرح شکایت مهریه به صورت مستقیم در دادگاه وجود ندارد.با تصویب این قانون، مرجع صالح رسیدگی به مطالبه مهریه در وهله نخست، اجراییه ثبت است. امروزه زوجه برای دریافت مهریه خود باید به اجراییه ثبت مراجعه کند و مراحل قانونی آن را طی کند.

زوجه باید درخواست خود همراه با مدارک مورد نیاز همچون سند ازدواج را به اجراییه ثبت ارائه دهد. برای تهیه مدارک مورد نیاز طرح شکایت مهریه باید به دفترخانه ای که ازدواج در آن ثبت شده مراجعه کرد. دفترخانه اظهارنامه برای زوج ارسال خواهد کرد تا در طول 10 روز به اداره ثبت مراجعه نماید و روند مطالبه مهریه طی شود.

2. دادگاه خانواده

در صورت عدم امکان مطالبه مهریه از طریق اجراییه ثبت بنا به دلایل مختلف، پس از گذشت 6 ماه زوجه برای طرح درخواست مطالبه مهریه خود می توان به دادگاه خانواده مراجعه کند. طرح شکایت مهریه در دادگاه از طریق دادخواست امکان پذیر است. به طور کلی می توان گفت اقامه دعاوی حقوقی از طریق دادخواست قابل اجراست. در غیر این صورت دادگاه مربوطه به دادخواست خواهان رسیدگی نخواهد کرد. نخستین گام مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده، ارائه دادخواست مناسب برای موضوع دعوا است. تمام قواعد و نکات حقوقی باید هنگام تهیه دادخواست رعایت شوند. برای آشنایی با این قواعد و نکات می توان با بهترین وکیل حقوقی در تهران مشورت کرد.

در صورت وجود مشکل در دادخواست، مدیر دفتر دادگاه دادخواست را رد خواهد کرد. در دعاوی مهریه زوجه خواهان و زوج خوانده هستند. دادخواست مطالبه مهریه ابتدا باید در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت شوند. سپس دادخواست به دادگاه صالح مرجوع می شود. پس از بررسی دادخواست توسط دادگاه و عدم وجود اشکال قانونی در آن، زمان دادرسی تعیین خواهد شد و به طرفین دعوا ابلاغ می شود.

کلام آخر

طرح دعاوی حقوقی از طریق دادخواست امکان پذیر است و با رعایت تشریفات قانونی باید به مرجع صالح ارسال گردد. هنگام دادخواست مهریه باید تمام اطلاعات مورد نیاز همچون مشخصات زوج و زوجه درج شوند. سند ازدواج و دیگر مدارک لازم نیز باید به پرونده پیوست شوند. از آنجا که زن شکایت مهریه را مطرح می کند برای راحتی کار خود می تواند از بهترین وکیل خانم در تهران کمک بگیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا