تبلیغات در مستر وکیل
دانستنی‌های حقوقی

چگونه از مزاحم تلفنی شکایت کنم؟⚖️【 آپدیت 1403 】

در صورتی که مزاحمت از طریق تلفن به صورت پیوسته و مکرر انجام گیرد، این مزاحمت جرم محسوب می شود. در این شرایط امکان طرح شکایت از مزاحم تلفنی برای افراد وجود دارد. طرح شکایت در این شرایط به دو صورت برای افراد امکان پذیر می باشد. شخص متضرر برای طرح این شکایت می تواند به دادسرای محل وقوع جرم یا مخابرات محل زندگی خود مراجعه کرده و موضوع را از آن طریق پیگیری نماید. در این مسیر می توان از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران کمک گرفت.

نحوه شکایت از مزاحم تلفنی

برای طرح شکایت از مزاحم تلفنی باید همراه با مدارک شناسایی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرد. شما می توانید از مراجع قضایی بخواهید تا رد مزاحم تلفنی را بگیرند. در صورت نیاز باید مدارک، مستندات و شهادت شهود را به مراجع قضایی ارائه دهید. همچنین ممکن است به ارائه نامه شرکت اپراتور مربوطه در صورت اخذ آن نیاز پیدا کنید. این نامه باید به دادخواست شما پیوست شود. در اکثر موارد شاکی، مزاحم تلفنی را نمی شناسد که در این شرایط باید بخش مربوط به متشاکی نامشخص را انتخاب نمایید. پس از این که شکایت خود را با همکاری بهترین وکیل تنظیم قرارداد در تهران تنظیم نمودید، شکایت نامه به یکی از شعب بازرپرسی یا دادیاری مرجوع خواهد شد. سپس دادسرا استعلامات لازم را از اپراتور درخواست می کند.

نحوه شکایت از مزاحم تلفنی

گاهی اوقات ممکن است پرینت مکالمات ردیابی سیم کارت مزاحم صورت گیرد و گوشی موبایلی که مزاحمت ایجاد کرده است پیدا شود. در مرحله بعد برای مزاحم توسط شعبه دادسرای مزبور اخطاریه ارسال خواهد شد. در صورت عدم حضور مزاحم تلفنی تا دو نوبت مجدد برای ایشان اخطاریه ارسال خواهد شد. نهایت در نوبت سوم برای ایشان توسط دادستان حکم جلب صادر خواهد شد.

مراحل طرح شکایت از مزاحم تلفنی

برای طرح شکایت از مزاحم تلفنی در مرحله نخست باید به دادسرای محل وقوع جرم، محل زندگی ایشان گزارش دهید. هیات عمومی دیوان عالی کشور برای تعیین محل وقوع جرم مراحمت تلفنی ملاک مهمی تعیین کرده است. در این رابطه می توان با بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران مشورت کرد. طبق رای وحدت رویه محل وقوع جرم مزاحم تلفنی، محلی می باشد که جرم مزاحمت و اذیت و آزار اتفاق افتاده است. دادگاه محل وقوع جرم مزاحمت تلفنی در حوزه قضایی صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد. در صورتی که جرم مزاحمت در یک حوزه قضایی آغاز شود و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر به دست آید، محل وقوع جرم محل سلب آرامش و اذیت شاکی محسوب می شود. دادگاه رسیدگی کننده نیز دادگاه واقع در محل سلب آرامش و اذیت شاکی می باشد.

شاکی همچنین می تواند به شرکت مخابرات محل زندگی خود این امر را اطلاع دهد تا مراجع ذی صلاح محقق شدن جرم مزاحمت تلفنی را تشخیص دهند. گاهی اوقات مصادیق که از نظر عموم مردم جرم مزاحمت تلفنی هستند، جرم مزاحمت تلفنی محسوب نمی شوند و ممکن است مصادیق مجرمانه دیگر داشته باشد. در صورتی که مراجع ذی صلاح جرم مزاحمت تلفنی را اثبات و تشخیص دهند، شاکی باید به شرکت مخابرات محل زندگی خود مراجعه کند. فرم درخواست مبنی بر کشف مزاحمت تلفنی در این مرحله توسط شاکی باید از متصدی مربوطه دریافت شود. در نهایت فرم مورد نظر باید تکمیل شود و به دادگاه ارائه گردد.

پس از تکمیل فرم مربوطه، یک نرم افزار برای شاکی فعال می شود و آموزش هایی به مشترک ارائه داده می شود تا در صورت تماس مزاحم تلفنی کد مخصوص توسط شاکی وارد شود. شماره مزاحم تلفنی با ثبت این کد در مخابرات ثبت می شود. پس از ارسال کد و ثبت شماره فرد مزاحم در سامانه مخابرات، خط فرد مزاحم در طول 24 ساعت شناسایی خواهد شد و اداره مخابرات با ایشان تماس می گیرد. در نهایت برای مزاحم تلفنی اخطاریه ارسال می گردد.

مدارک مورد نیاز طرح این شکایت

برای طرح شکایت از مزاحم تلفنی باید مدارک زیر به پرونده پیوست شوند:

  • مدارک شناسایی از قبیل کارت ملی و شناسنامه
  • آخرین قبض پرداختی خط تلفن
  • ارائه نامه شرکت مخابرات مبنی بر تایید مزاحمت تلفنی

مراجع ذی صلاح رسیدگی به شکایت

امکان طرح شکایت از مزاحم تلفنی از دو طریق وجود دارد. شما می توانید این شکایت خود را در دادسرای محل وقوع جرم یا در مخابرات محل زندگی خود مطرح کنید. در صورتی که همراه با این مزاحمت به شما توهین شود یا تهدید صورت گیرد امکان طرح شکایت اعاده حیثیت نیز برای شما وجود خواهد داشت. در صورت ناشناس بودن مزاحم تلفنی باید در بخش اطلاعات مربوط به متشاکی، کلمه ناشناس را انتخاب کنید. با پیگیری قضایی از طریق مخابرات قادر به شناسایی فرد مزاحم در این شرایط خواهید بود. قاضی می تواند به صورت مستقیم به اداره مخابرات نامه ارسال نماید و ردیابی شماره را تقاضا کند. همچنین می توان مراحل طرح این شکایت را به کلانتری یا نیروی انتظامی واگذار کرد.

مراجع ذی صلاح رسیدگی به شکایت

پس از ثبت این شکایت درخواست شما به یکی از شعب دادیاری ارسال خواهد شد و پیگیری های بعدی از طریق کلانتری و نیروی انتظامی قابل پیگیری می باشد. در این شرایط کلانتری به مخابرات نامه ای ارسال کرده و درخواست استعلام مکالمات و پرینت را ارائه می دهد. فرد مزاحم از این طریق شناسایی می شود و دادگاه برای ایشان اخطاریه ارسال می کند. همچنین ممکن است مزاحم برای ارائه پاره توضیحات احضار شود. اگر متهم پس از دریافت سه بار اخطاریه حاضر نشود، حکم جلب در نهایت برای ایشان صادر می شود.

تفاوت مزاحمت تلفنی در اپراتورهای مختلف

برای شکایت از مزاحم تلفنی از طریق اپراتورهای مختلف، متفاوت می باشد. به عنوان مثال شاکی خطوط همراه اول برای طرح شکایت خود باید به مراکز تلفن ثابت و اداره امور مشترکین همراه اول مراجعه کند. در صورت همراه داشتن اصل کارت شناسایی و تکمیل فرم مورد نظر پیگیری های لازم در رابطه با پرونده صورت می گیرند.

کلام آخر

پیگیری پرونده شکایت از مزاحم تلفنی چندین ماه طول می کشد. رفت و آمد به مراجع قضایی دی صلاح نیز برای عموم چامعه در این پرونده دشوار است. شاکی ممکن است ابتدا هزینه وکیل را پرداخت نماید. در نهایت با ارائه دادخواست ضرر و زیان قادر به دریافت هزینه های دادرسی و وکیل دادگستری به طور کامل از مزاحم تلفنی خواهید بود.

3/5 - (2 امتیاز)

سحر تمدنی نژاد

سلام سحر هستم، از سال 1397 فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم مطالب با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا